[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Express är den entyps kölbåt som det tävlas mest med i Sverige och norden. Båten är 7,77 m och seglas av 4-5 mans besättning. Den väger 1800 kg vilket gör att den är förhållandevis enkel att traila.

Expresseglarna i Umeå och övriga Norrland är verkligen på gång med fina resultat i år.

Nu senast överaskade Petter Conradsson med besättning stort genom att sluta på 6:e plats på SM. Efter första dagen skrällde de med en 3:e plats vilket är sensationellt bra. Olle Heimersson som brukat vara bästa båt från Umeå har nu fått ordentlig konkurrens på hemma plan och slutade 11:a till slut, efter att ha haft stora problem första dagen. Dag två fick de ordning på grejerna och seglade upp sig och höll sen placeringen dag tre.

Allt detta bådar verkligen gott inför framtiden då Express SM ska arrangeras på Ulvöarna 2017 och hemma seglarna i Norrland satsar och tar sikte på ”hemma ” SM redan nu. Detta sker genom att vi åker på mer tävlingar och arrangerar träningsläger mm. Det finns även fler seglare som är aktiva i denna satsning. Mats Borg tex som brukar vara med i de större sammanhangen men denna gång fått materialproblem och inte kunde genomföra SM.

Även övriga Norrlänningar är på gång tex Martin Rubing från Ö-vik som slutade 9:a på detta SM och Benny Öhman från Piteå som slutade på 13:e plats. Både i Ö-vik och Umeå finns det ytterligare fler båtar som ska börja satsa nästa år inför SM på Ulvöarna 2017.

mvh Olle Heimersson

Bifogar några bilder från rundningen av kryssmärket mm på SM i Sandhamn den 7/8. Bilderna visar Olle Heimersson på båten Haddox SWE 573 och besättningen Owe Andersson, Ulf Dagerbrant och Johannes Dagerbrant.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”image_grid” interval=”3″ images=”8084,8085,8086,8087,8088,8093,8094,8095″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” img_size=”350×350″][/vc_column][/vc_row]