573 Haddox från Umeå SS avslutade i helgen en lång och framgångsrik säsong i entypsklassen Express på ett starkt och förtroendeingivande sätt. I helgen genomfördes som säsongsavslutning den traditionstyngda Oktoberpokalen på Baggenfjärden i Stockholm. Haddox slutade som 2:a efter 6 tuffa och tajta race.

Besättningen bestående av (från vä. på bilden) trimmer Owe Andersson, rorsman Olle Heimersson, fördäcksgast Johannes Dagerbrant och taktiker Ulf Dagerbrant tycker att det var en skön avslutning på en bra säsong och att det lovar mycket gott inför nästa vår. Efter 6 genomförda seglingar var det tre poäng upp till 1:an och 4 poäng ner till 3:an. Med på regattan var ytterligare en umeåbåt – 754 WillyX med Mats Borg i spetsen – som slutade på en 7:e plats.

Förutom 2:a placeringen i Oktoberpokalen blev Haddox också 3:a i Stockholmscupen – Crado Cup – med minsta möjliga marginal upp till 1:an och 2:an.  1:an fick efter 5 genomförda regattor 53 p, 2:an 52 p och 3:an (Haddox)  51 p. Ett lite sämre resultat efter en dålig start i en av lördagens delseglingar avgjorde till Haddox nackdel.

/Olle H

 

IMG_5845_copy

Bild inför målgången Lidingö runt SWE 573 Haddox med Olle heimersson med besättning är i mitten och lyckas hålla undan och vinna med minsta möjliga marginal!