Nu är RIB-båten på plats. Den ska användas vid segelträning och tävlingar. Båten är trailerbar med den tillhörande bromsade trailern. Vi kommer nu att kunna hålla högre säkerhetsnivå och supporta seglare både i hemma hamnen och vid tävlingar på bortaplan.

För att båten ska hålla så länge som möjligt och för att säkerställa att vi hanterar den på bästa sätt har vi utformat en utbildning. Denna utbildning krävs för att få tillgång till att köra båten. Eftersom båten uteslutande kommer att hanteras av instruktörer, coacher och tävlingsledningar så är det i första hand dessa som kommer att få gå kursen.

Den första kursen har genomförts för instruktörer som jobbar på sommarens seglarskolor (se bild). Närmast på tur att gå kursen är bl a tävlingssektionen för kölbåtar.

Kursen innehåller mer av hur vi hanterar båten än praktisk körning. Praktisk körning uppmanas deltagarna själva att öva på. Det gäller att ha övat frivilligt, i vind och vågor, för att känna sig trygg inför att man blir tvingad att bistå i svåra tävlings- eller träningssituationer. Utbildare kommer att vara jollesektionen. Kontaktperson: Olof Lindgren.

mvh /Styrelsen USS