Välkommen till USS Jollesektion!

USS jollesektion har verksamhet för barn, ungdomar och vuxna som seglar jolle. De båttyper vi seglar är främst Optimistjolle, Laserjolle samt Ok-jolle. Även E-jolle förekommer. Under seglingssäsong tränar vi tisdag- och torsdagkvällar från början av maj till slutet av september. Norrlandsregionen, där USS ingår, arrangerar varje säsong Regionkval för Optimist samt Jollecup för Laser. Även olika träningsläger anordnas. Värdskap för dessa tävlingar och läger fördelas inom regionen. Då du som junior känner dig redo finns även möjlighet att delta i JSM inom både optimist och laserklass.   

Jollesegling är en trevlig idrott med fin samvaro och god kamratskap.

Varmt välkommen till oss! Är du intresserad? Skicka ett mail till ussjollesegling@gmail.com

Info om säsongen

Sommarsäsong 2019

Första seglingsträff v. 19, 7 maj kl.18.00 i hamnen, Bredvik, Obbola.

Sommaruppehåll v. 28 – v. 31

Säsongens sista segling v. 39, 26 september.

Läger 2019

Regionläger Laser och Optimist 15-16 juni, Åre

Breddläger Optimist 10-11 augusti, Vindhem Sundsvall

Årliga tävlingar

Varje år deltar seglande barn och ungdomar från USS i Norrlandscupen för Optimistjollar och Jollecup i Laserklass. Alltid lika spännande och roligt! Tillsammans med tävlande från Luleå i norr till Sundsvall i söder blir det trevliga helger som förutom tävlandet även bjuder på trevlig samvaro.

Tävlingar 2019

Regionskval 1 för optimist och Jollecup 1 för laser: 8-9 juni, Sundsvall

Regionskval 2 för optimist och Jollecup 2 för laser:  7-8 september, Umeå

Jolle-SM för enmansbåtar: 9-11 augusti, Björlanda Kile, Göteborg

Träningar 2019

Tisdagar – Poängsegling:

En enklare form av racing där deltagarna samtidigt övar på starter och tävlingsregler. Poängseglingen pågår under hela säsongen. Varje tisdagkväll seglas 2-3 race och i slutet av säsongen summeras poängen och vinnare koras. På så vis gynnas flitigt deltagande mer än några fåtal segrar i enskilda race. Syftet är att segla och ha trevligt tillsammans! Ett startfartyg med funktionär finns med ute på vattnet.

Torsdagar – Träning: 

Alla jolleseglare är välkomna, från nybörjare till de mest erfarna. Under dessa kvällar genomförs olika typer av övningar tillsammans i grupp. Beroende på övningar delas grupperna in på olika sätt. Här finns säkerhetsbåt och tränare nära tillgängliga.

Optimist- och Laserjollar för uthyrning

Jollesektionens ambition är att i mesta möjliga mån kunna erbjuda nybörjare (unga och äldre) som deltar i vår verksamhet möjlighet att hyra båt. Vi har i dagsläget därför endast möjlighet att erbjuda uthyrning till seglare som medverkar i seglarskola eller veckoträningarna.

Kontakta Jollesektionen för mer info: 
(Sammankallande Olof Lindgren, 076 – 805 02 87).